Traja Popradčania obvinení z obchodovania s marihuanou. Pri hľadaní železa zasypala zem troch mužov. Chodci používajte reflexné prvky.

20.01.2014 Prešov

Traja Popradčania obvinení z obchodovania s marihuanou
Prešovský krajský policajný vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti troch Popradčanov, všetci vo veku 22 rokov.
Jeden z obvinených zadovažoval od zatiaľ nezisteného zdroja marihuanu, ktorú predával druhému z obvinených. Ten ju následne prechovával doma, kde ju delili do sáčkov a ďalej predával, pričom jedným z kupujúcich. Aj on ju prechovával doma a ďalej predával. Medzi kupujúcimi, ktorým dvaja obvinení Popradčania marihuanu predávali, mali byť aj osoby mladšie ako 18 rokov.
Pri domových prehliadkach a prehliadke motorového vozidla boli nájdené sáčky so sušinou marihuany o celkovej hmotnosti 18,77 g. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť až 130 obvykle jednorazových dávok drogy. Vyšetrovateľ všetkých troch zadržal a po vznesení obvinenia umiestnil do cely policajného zaistenia. Zároveň na nich spracoval podnet na vzatie do väzby, s ktorým sa sudca stotožnil a v sobotu 18.1.2013 rozhodol o ich väzobnom stíhaní. (Foto zaistenej marihuany v prílohe)

Pri hľadaní železa zasypala zem troch mužov:
Šťastie v nešťastí mali traja ľudia, ktorých včera (19.1.2014) dopoludnia zasypala pri Stropkove zemina.
Traja Stropkovčania (32, 31 a 11 rokov) vyhĺbili za účelom hľadania železa pri čističke odpadových vôd približne trojmetrovú jamu. Počas toho ako sa nachádzali v jame sa však zosunula zemina, ktorá ich zasypala. Všetkých troch sa podarilo vyslobodiť, pričom dvaja majú ľahké zranenia s dobou liečenia do 7 dní a jeden z nich (31r.) má ťažké zranenie - zlomenie panvy, ktoré si vyžiada práceneschopnosť s dobou liečenia predbežne stanovenou na 3 mesiace. Prípad vyšetrujú stropkovskí policajti, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví.

Chodci používajte reflexné prvky
Chodec v tmavom oblečení bez reflexných prvkov zahynul v sobotu 18.1.2013 po zrážke s osobným autom.
Nehoda sa stala v čase okolo 19:30 h, na ceste medzi obcami Holčíkovce a Mala Domaša vo vranovskom okrese. V smere od Holčíkoviec viedol 39 ročný muž osobné auto Audi A4. Na priamom úseku cesty z doposiaľ presne nezistených príčin zrazil 32 ročného muža z Holčíkoviec, ktorý išiel pešo v tmavom oblečení bez reflexných označení v smere na obec Holčíkovce. S ťažkými zraneniami bol prevezený do nemocnice, kde ešte v ten večer zraneniam podľahol. U vodiča bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. Chodcovi bola odobratá krv. Na vozidle škoda cca. 2000.- Eur. Zavinenie dopravnej nehody je v štádiu šetrenia.

Aj táto nehoda je príkladom toho, že chodec v tmavom oblečení bez reflexných prvkov sa veľmi ľahko môže stať obeťou dopravnej nehody. Preto opätovne pripomíname chodcom, aby používali reflexné prvky. Okrem toho, že je to ich zákonná povinnosť, mali by tak robiť v prvom rade robiť pre vlastnú bezpečnosť. Ak totiž vodič zbadá chodca na poslednú chvíľu, už len veľmi ťažko dokáže zareagovať a zrážke zabrániť. Ak má chodec reflexné prvky vodič ho vidí z dostatočnej diaľky a svoju jazdu vie prispôsobiť pohybu osoby po ceste. 
 

Vyberte región